Klanten gemeenten

Referenties gemeenten

Gemeente SudWest Fryslân: Peter boeide mij, en zo’n 50 partners in ons traject naar een Omgevingsvisie 2040, van begin tot het einde met zijn inspirerende en humoristische lezing over onze toekomst. Verbazing. Verwondering. Bewustwording. Dank! (Esmeralda Popkema  Programma Manager)

Gemeente Buren: Inspirerend betoog van Peter tijdens de Kerstbijeenkomst van de gemeente Buren. Een aanrader! (Ilona van Wamel-Geene  Gemeentesecretaris-algemeen directeur)

Gemeente Kerkrade: Boeiend, Inspirerend en Beleving! Sciencefiction-fiction wordt realiteit! No nonsens mentaliteit, beide benen op de grond maar uiterst bevlogen! TOP!!! (Harry Coumans: Algemeen Directeur/Gemeentesecretaris at Gemeente Kerkrade)

Gemeente Oude IJsselstreek: Eind november heeft Peter bij ons in de gemeente een bevlogen presentatie gehouden aan de leden van de gemeenteraad en aan een groot aantal geïnteresseerde inwoners. Een zeer waardevolle avond, waar nog steeds over nagepraat wordt door ons. (Elsa Duijnstee, Regievoerder)

Gemeente Almere: Peter van der Wel neemt je welbespraakt mee naar de toekomst, zonder profetisch te worden. Hij laat je terug kijken om goed vooruit te kunnen zien. Dat leidt tot inspiratie en stof tot nadenken. (Jan Dirk Pruim, Griffier gemeente Almere)

Gemeente Gouda: 
Hoe zorg je dat medewerkers beseffen dat er heel veel heel snel verandert en dat het belangrijk is om daarin mee te gaan en niet stil te staan? Door Peter van der Wel te vragen zijn visie op de toekomst te geven.
Een heel goed begin van een veranderproces. (Martiene Branderhorst, Gemeentesecretaris gemeente Gouda)

Notubiz:
Peter weet een divers publiek op een luchtige manier aan het denken te zetten over de veranderingen die de toekomst met zich mee gaat brengen. Dat is een mooie prestatie! (Rufus Flipse, directeur Notubiz)

Notubiz:
Als dagvoorzitter op congressen en symposia, heb ik vaak te maken met keynote-speakers. Op het congres van NotuBiz, over de toekomst van de lokale democratie, was Peter als keynote speaker gevraagd. Zonder overdrijven een begenadigd, humorvol, inspirerend, confronterend en out of the box denkend spreker. De deelnemers (en ik ook 🙂 hebben het gehele uur geboeid en geamuseerd zitten luisteren. Een echte aanrader. (Marceline Schopman, Dagvoorzitter; Mediatrainer)

Gemeente Nijmegen: “In een inspirerend verhaal vol beeldmateriaal en voorbeelden nam hij ons mee in wat er allemaal staat te gebeuren en ook wat dit betekent voor de rol van de overheid. Het leverde direct discussie op en het gonsde nog wel even rond in het stadhuis…..” (Barbara Boschman: Senior Adviseur Strategie at Innovatielab Gemeente Nijmegen)

Gemeente Beuningen: Peter, je hebt onlangs voor de gemeente Beuningen een inspirerend verhaal gehouden over hoe technologische ontwikkelingen ons leven hebben veranderd en nog méér gaat veranderen. Onze medewerkers hebben met veel interesse en aandacht geluisterd naar je goed opgebouwde verhaal. Nogmaals dank. (Dyanne Kocken: director at gemeente Beuningen)

Gemeente Bladel: Met heldere voorbeelden en beeldmateriaal brengt hij zijn visie op technologische ontwikkelingen, wat iedereen stof tot nadenken gaf. Zijn enthousiasme en bevlogenheid zorgde ervoor dat het publiek tot het einde geboeid bleef.

Banenplein Limburg en AenO Gemeenten: De boeiende lezing van Peter van der Wel heeft mij flink aan het denken gezet. Het is nodig dat medewerkers van gemeenten zich meer bezig gaan houden met de ondenkbare en onvoorstelbare toekomst. (Nancy Kalbvleesch: Organisatieadviseur en begeleider van veranderingen)

Gemeente Stichtse Vecht: “Hij brengt zijn visie op technologische ontwikkelingen toen, nu en straks, sterk en helder over en met de nodige humor. Zijn kracht is dat hij de aandacht vasthoudt en je de toekomst laat ervaren. Tot het eind blijft zijn verhaal bijzonder boeiend en inspirerend.” (Martin van Bruggen)

7 Ditches TV: Peter spreek anders dan andere futurologen – niet glad, niet uit op de prikkel om de prikkel. Integer en zonder overdrijven en met werkelijke kennis schetst hij een goed beeld van de toekomst en van ons mensen.(Kim Coppes, Dagvoorzitter, theatermaker, Moderator)

Dag van de Digitale Overheid: Peter hield een fantastisch en zeer inspirerend verhaal over de technologische ontwikkelingen van nu en in de toekomst die een onomkeerbare impact hebben op ons totale leven. Van de deelnemers kreeg hij het cijfer 9. (Wijand van Lieshout: Voorzitter stichting Digitale Overheid)

Gemeente Zwijndrecht: Ik kan het iedereen aanraden om Peter van der Wel als spreker uit te nodigen! Peter staat garant voor een inspirerende blik op de toekomst.  Peter heeft ons meegenomen naar de nabije en verre toekomst en veel stof tot nadenken gegeven. (Anita te Kampe: Adjunct directeur gemeente Zwijndrecht)

Gemeente Rijssen-Holten:” Een toespraak van Peter mogen bijwonen waarin hij je meeneemt naar de toekomst is een feest!. Met feitelijke beschrijvingen kan je niet anders dan meegaan in het verhaal.  Het maakt dat je anders gaat denken en breder kijkt.” (Wendela van der Meiden: Projecleider, JobMarketeer, trainer, Social Media Gemeente Rijssen-Holten)

Gemeente Stichtse Vecht: De toekomst voorspellen kan niemand, maar na een gesprek met Peter ben je er wel beter in geworden. Peter zet je op het spoor naar de toekomst door trends in het verleden te herkennen en die door te vertalen. Met een prettige, vlotte en eigentijdse presentatie is hij in staat om een organisatie anders naar de toekomst te laten kijken.  (Marc Witteman: Burgemeester Stichtse Vecht)

Gemeente Achtkarspelen: Al is het intussen al een week of wat geleden dat Peter bij ons te gast was, het is nog steeds het gesprek van de dag in Achtkarspelen. Het indrukwekkende verhaal werd met sprekende voorbeelden onderbouwd. De zaal volgde de presentatie van begin tot eind aandachtig. Geweldig positieve reacties. Geweldige avond! (Sytze Nauta: Gemeente Achtkarspelen)

Gemeente Menameradiel: De toekomst is al begonnen: Een must voor politici en beleidsmakers! Bijzonder boeiende en inspirerende presentatie bijgewoond van Peter van der Wel. (Wietske Bruinsma: Griffier gemeente Menameradiel)

Gemeentebeleving: Peter heeft zijn verhaal gehouden voor management teams van 15 gemeenten. Wij hebben hier veel positieve reacties op gekregen. Hij heeft mensen aan ’t denken gezet en verrassende inzichten gegeven. Zijn visie is erg inspirerend.(Marieke van der Meché: interim management voor gemeenten)

Gemeente Oosterhout: “Peter gaf onlangs bij onze organisatie een bevlogen lezing over de toekomst. Een lezing waar nog lang over is en wordt nagepraat in onze organisatie”. (Esther Verhees Senior Organisatieadviseur,-coach | Ynnovator | Beeldvormer)

Gemeente Lelystad: “Het bijzonder van zijn verhaal is, dat het meteen mensen weet te pakken en levendige gesprekken oplevert. Maar ook nu, na enkele maanden, is zijn bijdrage aan de bijeenkomst van grote betekenis bij onze zoektocht naar het ontwikkelen van een duurzame visie voor de stad en haar samenleving.” (Peter Klooster Directeur/locosecretaris Gemeente Lelystad)

Gemeente Gilze en Rijen: “Ik heb Peter van der Wel zowel meegemaakt bij de gemeente Veldhoven als de gemeente Gilze en Rijen. In beide geval heeft hij iets losgemaakt door zijn inspirerende manier van presenteren. Na zijn inbreng was het voor iedereen duidelijk, stilzitten is geen optie! Ik vond de bijdrage van Peter inspirerend en deskundig, en de samenwerking met Peter prettig en persoonlijk.” (Gerard Vlekke Gemeentesecretaris Gemeente Gilze en Rijen)

Gemeente Teylingen: “Het verhaal van Peter is een tijdreis. Een reis naar de werkelijke, nabije en verdere toekomstige tijd. Niet op basis van een glazen bol maar op basis van kennis. De botsing tussen de beperkingen van het menselijk brein om dit te kunnen bevatten en de realiteit van de toekomstige ontwikkelingen maken zijn verhaal onvergetelijk.” (Sander W.J.G. Schelberg Burgemeester gemeente Hengelo)

Gemeente Veldhoven: “Peter van der Wel weet in gevatte statements en fraaie voorbeelden verleden, heden en toekomst heel verrassend te verbinden. Peter weet een zaal te boeien, maar is ook in staat op een interactieve manier te werken met kleinere groepen.” (Karel Boonen Gemeentesecretaris Gemeente Veldhoven)

Gemeente Son en Breugel: “Peter heeft met veel inlevingsvermogen gewerkt met mijn gemeenteraad. Daardoor is de onderlinge samenwerking gegroeid”.Hans Gaillard Burgemeester Gemeente Son en Breugel)