Boeken

Boeken van Peter van der WelIk heb in de loop der jaren vele boeken, columns, opinieartikelen en blogs geschreven over de toekomst. Sterker nog, naast presenteren is ook publiceren over de toekomst mijn lust en mijn leven. Informeer naar de tarieven voor eventuele publicaties voor uw organisatie.

 

Toekomst verkennenEind 2019 verscheen bij uitgerij Scriptum mijn nieuwste boek. Samen met collega Freija van Duijne heb ik ‘Toekomstverkennen: het ultieme denken in organisaties’ geschreven. Dit boek is bedoeld voor iedereen die zich wil voorbereiden op een toekomst die anders is dan het heden (een van de weinige echte zekerheden over de toekomst). In dit boek beschrijven Freija en ik de achtergronden van toekomstverkenning en de meerwaarde van toekomstverkenning in de praktijk. Het boek geeft een kijkje in de geschiedenis van toekomstverkenning, maar behandelt uiteraard vooral de toekomst. Er is veel aandacht voor systeemdenken, de achterliggende denkhouding bij toekomstverkennen, die ons in staat stelt de beperkingen van ons brein te boven te komen. Wij laten daarbij zien hoe toekomstverkenning onze nieuwsgierigheid en verbeeldingskracht prikkelt. Daarnaast geven we een kijkje in de gereedschapskist van toekomstverkenning, overigens zonder een handboek te willen schrijven met specifieke uitleg over methoden. Wij hopen met dit boek veel mensen enthousiast te maken om zich in te zetten voor een betere en mooiere toekomst.

bestellen?: managementboek

Najaar 2016 verscheen bij uitgeverij Aspekt mijn boek: Impact: hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de toekomst.

Speciaal voor lezingen en workshops is het mogelijk grotere aantallen tegen een gereduceerde prijs af te nemen. Lees hier meer over deze mogelijkheid.

bestellen?: managementboek

Wilt u maandelijks als eerste mijn nieuwste blog ontvangen? Geef u  hier  op voor gratis toezending