Inspirerende optredens en masterclasses

In mijn lezingen en presentaties neem ik u mee op een visuele tijdreis en laat u zien wat er allemaal op ons zou kunnen afkomen in de komende jaren. Wat u te zien krijgt is voor velen hoopgevend, voor sommigen angstaanjagend, maar voor iedereen op z’n minst opwindend. Ik neem u mee langs vragen als: hoe ziet de wereld eruit als computers steeds meer van ons werk overnemen? Als de klimaat en milieu problemen zijn opgelost? Als we over meer dan genoeg (groene) energie beschikken? Een inspirerende reis naar wat ons mogelijk staat te wachten…..  Laat u verrassen en inspireren met een van mijn lezingen.De goede toekomst

Veel mensen zijn bang voor de toekomst. In deze splinternieuwe lezing zet ik daar een ander, positiever, toekomstbeeld tegenover. Maar niet alleen dat, ik laat ook zien hoe we bij Die Goede Toekomst kunnen komen en wat u daar zelf als individu, als onderneming, als overheid of andersoortige organisatie aan kan bijdragen. 

Want hoe zou het zijn als we binnen 15 jaar 90 % van alle uitstoot aan schadelijke stoffen en broeikasgassen kunnen laten verdwijnen? Als we zonder draconische maatregelen of daling van levenstandaard en welvaart, voor iedereen op aarde goede basisvoorzieningen, goed onderwijs, goede medische zorg en een goed leefklimaat kunnen realiseren? Dat klinkt als een utopie en toch is al dat binnen 15 jaar mogelijk. Hoe gaan we daar komen? Aan ons de keuze.

Geschikt voor grote en kleine groepen, voor relatie- en medewerkersbijeenkomsten, voor aftrap en voor afsluiting van strategie en studiedagen.

  • Was onder de indruk van het verhaal, de inhoud en de manier van presenteren. Chapeau”
  • “Bedankt voor uw mooie verhaal, heel duidelijk'”
  • “Ha Peter, bedankt voor de hoopvolle en verhelderende presentatie”.
  • “Heel inspirerend, dankjewel!”
  • “Fantastisch verhaal, dankjewel voor deze inspiratie!”
  • “Super dank voor deze verhelderende presentatie over de toekomst”.

 leer denken als een futuroloog

Je hoort vaak dat de wereld steeds sneller verandert. Maar dat is maar ten dele waar. Alleen wie onvoldoende vooruit kijkt, wordt overvallen door de gebeurtenissen die op ons afkomen. Dat geldt voor de klimaatproblemen, de stikstofproblemen en dat gold ook voor de recente coronacrisis. Veel mensen en organisaties kijken onvoldoende vooruit. Hoe kun je leren in de (nog onzekere) toekomst te kijken?

Wat zijn de mogelijke, waarschijnlijke, gewenste en onverwachte toekomsten? In deze lezing maakt u kennis met de 100 lessen van de futurologie waardoor u beter de toekomst kunt zien aankomen, en waarmee u uw voordeel kunt doen om in het heden betere beslissingen te nemen.

PS: Deze lezing is ook beschikbaar als masterclass

PPS: Bij de lezing (en de masterclass) is ook een videocursus (klik hier) beschikbaar en het boek: Toekomstverkennen; het ultieme denken in organisaties.

“…..weet een grote zaal te boeien, maar is ook uitstekend in staat op een interactieve manier te werken met kleinere groepen”
“……..een onconventionele, interessante en soms vermakelijke maar bovenal een noodzakelijke nieuwe kijk op de toekomst”
 Impact: 208 manieren waarop jij de wereld kunt verbeteren

Wat kun jij als individu of organisatie doen om de noodzakelijke transitie naar een rechtvaardige en duurzame wereld te versnellen? In deze presentatie geef ik praktische en soms verrassende antwoorden op deze vraag. Gebaseerd op mijn bij uitgeverij Aspekt verschenen boek: Impact: hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de toekomst. Dit boek is in combinatie met de lezing met aanzienlijke korting beschikbaar.

PS: Deze lezing is ook beschikbaar als masterclass

“entertainment met een boodschap of beter, het is een boodschap die bijzonder onderhoudend gebracht wordt.”
“…..kan goed inspelen op belevingen en onverwachte input vanuit een zaal met een zeer divers publiek”
“Het verhaal van Peter is een tijdreis. Een reis naar de werkelijke, nabije en verdere toekomstige tijd.”Toekomstmuziek?

Regelmatig mag ik optreden voorafgaand aan een netwerkbijeenkomst, een medewerkersbijeenkomst of en andere gezellige meeting. Wie zou daar geen toepasselijke toekomstmuziek bij willen hebben? Dat kan.

PietJan Blauw  http://www.bluezone.nl/ is niet alleen beeldend kunstenaar en uitvinder van zeer bijzondere muziekinstrumenten, maar ook  uitvoerend musicus, die echte toekomstmuziek maakt. Een aansprekende mix van elektronic dance en tribal muziek. Van zeer rustig (ambient) tot zeer dansbaar. Kijk eens rond op zijn website en laat u verrassen. http://www.bluezone.nl/  En wie weet mag ik nog vaker samen met hem optreden.

 
Wilt u mij boeken voor een presentatie, lezing of masterclass? Voor boekingen of meer informatie kunt u mailen naar –peter@vanderwel.net-

Peter van der Wel bij lezing