Inspirerende optredens en masterclasses

De afgelopen 30 jaar heb ik letterlijk duizenden lezingen en presentaties mogen geven. De laatste jaren steeds meer ‘voor het goede doel’.  Per 1-1-23 zal ik echter geen ‘commerciële’ lezingen en presentaties meer geven. Dat neemt niet weg dat ik nog wel workshops, masterclasses en adviezen zal blijven verzorgen naast lezingen en presentaties voor not-for-profit doeleinden. Bijvoorbeeld voor non-profit organisaties, goede doelen organisaties, studieverenigingen en organisaties met beperkte middelen.

U kunt via de mail contact met mij opnemen en dan bekijken wij samen in hoeverre uw aanvraag past binnen mijn agenda en de doelen waar ik mij voor wil blijven inzetten.

Hieronder ziet u wat voorbeelden van recente lezingen en de reacties van de toehoorders.De Goede Toekomst

Veel mensen zijn bang voor de toekomst. Maar als je objectief naar de feiten kijkt, zie je overal ook positieve ontwikkelingen. Overal nemen overheden, bedrijven en burgers nu maatregelen om bijvoorbeeld de dreigende klimaatramp af te wenden. En die initiatieven versnellen nu overal veel sneller dan we tot voor kort voor mogelijk hadden gehouden. In deze inspirerende lezing zet ik daarom tegenover de doembeelden een ander, positiever, toekomstbeeld: De Goede Toekomst.

En niet alleen dat, ik laat ook zien hoe we bij Die Goede Toekomst kunnen komen en wat we daar zelf als individu, als onderneming, als overheid of organisatie aan kunnen bijdragen. Hoe we zonder draconische maatregelen en zonder daling van levenstandaard, sneller dan we nu denken, kunnen overstappen op volledig duurzame energie, duurzaam transport en een duurzame voedselvoorziening.

Voor het eerst in de geschiedenis hebben we nu de mogelijkheid om voor iedereen op aarde goede basisvoorzieningen, goed onderwijs, goede medische zorg en een gezond leefklimaat te realiseren. Dat klinkt wellicht als een utopie, maar laat u overtuigen door de feiten die ik u in mijn lezing toon.

Geschikt voor grote en kleine gezelschappen, voor aftrap en voor afsluiting van strategie en studiedagen.

  • “entertainment met een boodschap of beter, het is een boodschap die bijzonder onderhoudend gebracht wordt.”
  •  “…..kan goed inspelen op belevingen en onverwachte input vanuit een zaal met een zeer divers publiek”
  • “Het verhaal van Peter is een tijdreis. Een reis naar de werkelijke, nabije en verdere toekomstige tijd.”
  • “Was onder de indruk van het verhaal, de inhoud en de manier van presenteren. Chapeau”
  • “Bedankt voor uw mooie verhaal, heel duidelijk'”
  • “Peter, bedankt voor je hoopvolle en verhelderende presentatie”.
  • “Heel inspirerend, dankjewel!”
  • “Fantastisch verhaal, dankjewel voor deze inspiratie!”
  • “Super dank voor deze verhelderende presentatie over de toekomst”.

 leer denken als een futuroloog

Je hoort vaak dat de wereld steeds sneller verandert. Maar dat is maar ten dele waar. Alleen wie onvoldoende vooruit kijkt, wordt overvallen door de gebeurtenissen die op ons afkomen. Dat geldt voor de klimaatproblemen, de stikstofproblemen en dat gold ook voor de recente coronacrisis. Veel mensen en organisaties kijken onvoldoende vooruit. Hoe kun je leren in de (nog onzekere) toekomst te kijken?

Wat zijn de mogelijke, waarschijnlijke, gewenste en onverwachte toekomsten? In deze lezing maakt u kennis met de 100 lessen van de futurologie waardoor u beter de toekomst kunt zien aankomen, en waarmee u uw voordeel kunt doen om in het heden betere beslissingen te nemen.

PS: Deze lezing is ook beschikbaar als masterclass

PPS: Bij de lezing (en de masterclass) is ook een videocursus (klik hier) beschikbaar en het boek: Toekomstverkennen; het ultieme denken in organisaties..weet een grote zaal te boeien, maar is ook uitstekend in staat op een interactieve manier te werken met kleinere groepen”
“……..een onconventionele, interessante en soms vermakelijke maar bovenal een noodzakelijke nieuwe kijk op de toImpact: 198 manieren waarop jij de wereld kunt verbeteren

Wat kun jij als individu of organisatie doen om de noodzakelijke transitie naar een rechtvaardige en duurzame wereld te versnellen? In deze presentatie geef ik praktische en soms verrassende antwoorden op deze vraag. Gebaseerd op mijn bij uitgeverij Aspekt verschenen boek: Impact: hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de toekomst. Dit boek is in combinatie met de lezing met aanzienlijke korting beschikbaar.

PS: Deze lezing is ook beschikbaar als masterclass

 

Toekomstmuziek?

Regelmatig mag ik optreden voorafgaand aan een netwerkbijeenkomst, een medewerkersbijeenkomst of en andere gezellige meeting. Wie zou daar geen toepasselijke toekomstmuziek bij willen hebben? Dat kan.

PietJan Blauw  http://www.bluezone.nl/ is niet alleen beeldend kunstenaar en uitvinder van zeer bijzondere muziekinstrumenten, maar ook  uitvoerend musicus, die echte toekomstmuziek maakt. Een aansprekende mix van elektronic dance en tribal muziek. Van zeer rustig (ambient) tot zeer dansbaar. Kijk eens rond op zijn website en laat u verrassen. http://www.bluezone.nl/  En wie weet mag ik nog vaker samen met hem optreden.

 
Geïnteresseerd in een presentatie, lezing of masterclass van mij? Voor boekingen of meer informatie kunt u mailen naar –peter@vanderwel.net-