Inspirerende optredens en masterclasses

De afgelopen 30 jaar heb ik letterlijk duizenden lezingen, presentaties, workshops, masterclasses en adviezen mogen geven. De laatste jaren steeds meer voor overheden, non-profit organisaties, goede doelen organisaties en andere organisaties met beperkte middelen.

U kunt via de mail contact met mij opnemen en dan bekijken wij samen in hoeverre uw aanvraag past binnen mijn agenda en welke inhouden het beste passen bij uw doelstellingen.

De Goede Toekomst

In deze lezing vertel ik een bijna ongelofelijk verhaal. Ik laat zien hoe we dankzij technologische groei naar een toekomst kunnen met meer tijd voor onze naasten, voor onze passies en liefhebberijen, met meer bestaanszekerheid, meer rechten voor de natuur en meer levensgeluk. We kunnen als we dat willen, zonder draconische maatregelen en zonder daling van levensstandaard, sneller dan we nu denken, overstappen op volledig duurzame energie, duurzaam transport en een duurzame voedselvoorziening. En om het nog mooier te maken. Daarna kunnen we ook nog eens een periode van verdere welvaartsgroei tegemoet zien. Als we dat willen.

Zoals gezegd: een bijna ongelooflijk verhaal. Daarom is deze lezing onderbouwd met openbaar beschikbare en betrouwbare gegevens van organisaties, zoals de Verenigde Naties, de OESO en gerespecteerde onderzoeksinstituten zoals de Universiteiten van Oxford en Helsinki.

Maar die Goede Toekomst komt er niet vanzelf. Voor iedereen die wil bijdragen aan die Goede Toekomt geef ik in deze lezing ook voorbeelden van concrete acties die je als persoon, maar ook als medewerker of bestuurder van een organisatie, overheid of bedrijf kunt ondernemen om ‘De Goede Toekomst’ binnen 15 jaar te verwezenlijken.

Nogmaals; een bijna ongelooflijk verhaal, maar een gedegen onderbouwd verhaal. De lezing is daarmee een opwindende oproep tot actie en een verkenning van mogelijke oplossingen in één. Mis deze spraakmakende presentatie daarom niet.

Geschikt voor grote en kleine gezelschappen, voor bijeenkomsten voor medewerkers en relaties, voor aftrap en voor afsluiting van strategie en studiedagen en nog vele andere gelegenheden.

Bij deze lezing is het boek ‘De Goede Toekomst beschikbaar. In dit boek is de lezing verder uitgewerkt met nog meer voorbeelden en met de volledige onderbouwing. Bij afname van grotere aantallen van dit boek zijn interessante kortingen op deze lezing mogelijk. Deze kunnen oplopen tot wel € 10, – per afgenomen boek. Informeer naar de mogelijkheden.

 • “entertainment met een boodschap of beter, het is een boodschap die bijzonder onderhoudend gebracht wordt.”
 •  “…..kan goed inspelen op belevingen en onverwachte input vanuit een zaal met een zeer divers publiek”
 • “Het verhaal van Peter is een tijdreis. Een reis naar de werkelijke, nabije en verdere toekomstige tijd.”
 • “Was onder de indruk van het verhaal, de inhoud en de manier van presenteren. Chapeau”
 • “Bedankt voor uw mooie verhaal, heel duidelijk’”
 • “Peter, bedankt voor je hoopvolle en verhelderende presentatie”.
 • “Heel inspirerend, dankjewel!”
 • “Fantastisch verhaal, dankjewel voor deze inspiratie!”
 • “Super dank voor deze super inspirerende presentatie over onze toekomst”.

(nieuwe lezing)

Wat we al wel weten over de Toekomst

Net als in mijn boek; “Toekomstonderzoek”, laat ik in deze lezing zien dat we eigenlijk al veel weten over de toekomst.

Alleen wie onvoldoende vooruit kijkt, wordt overvallen door de gebeurtenissen die op hem of haar afkomen. Dat geldt voor de klimaatproblemen, de stikstofproblemen, voor de snelle ontwikkelingen in de technologie en dat gold ook voor de coronacrisis en oorlogen zoals in Oekraïne en Palestina.

Hoe kun je leren in de (nog onzekere) toekomst te kijken? Wat zijn de mogelijke, waarschijnlijke, gewenste en onverwachte toekomsten? Aan de hand van vele praktische, herkenbare en van tijd tot tijd ook humoristische voorbeelden laat ik zien hoe je beter de toekomst kunt zien aankomen. Gewapend met deze inzichten kun je vanaf nu betere beslissingen nemen. Dat loont zowel voor jou persoonlijk als voor de organisaties waar je bij betrokken bent. Onderzoek wijst uit dat je na een korte training van 60 minuten al tot 14% betere toekomstvoorspellingen kunt komen. Ander onderzoek wijst uit dat toekomstgerichte bedrijven 33% meer winstgevend zijn dan ondernemingen die dat niet zijn.

Doe uw voordeel met deze nieuwe lezing. Tarieven op aanvraag.

 • Deze lezing is ook beschikbaar als masterclass
 • Deze lezing is gebaseerd op mijn boek ‘Toekomstonderzoek: een kleine cursus’ . In dit boek vind je nog veel meer voorbeelden.
 • Bij afname van grotere aantallen van dit boek zijn interessante kortingen op deze lezing mogelijk. Deze kunnen oplopen tot € 10, – per afgenomen boek. Informeer naar de mogelijkheden.

“kan grote zalen boeien, maar is ook uitstekend in staat op een interactieve manier te werken met kleinere groepen”
“”……..een onconventionele, interessante en soms vermakelijke maar bovenal een noodzakelijke nieuwe kijk op de toekomst”Toekomstmuziek

Regelmatig mag ik optreden voorafgaand aan een netwerkbijeenkomst, een medewerkersbijeenkomst of en andere gezellige meeting. Wie zou daar geen toepasselijke toekomstmuziek bij willen hebben? Dat kan.

PietJan Blauw  http://www.bluezone.nl/ is niet alleen beeldend kunstenaar en uitvinder van zeer bijzondere muziekinstrumenten, maar ook  uitvoerend musicus, die echte toekomstmuziek maakt. Een aansprekende mix van elektronic dance en tribal muziek. Van zeer rustig (ambient) tot zeer dansbaar. Kijk eens rond op zijn website en laat u verrassen. http://www.bluezone.nl/  En wie weet mag ik nog vaker samen met hem optreden.
Geïnteresseerd in een presentatie, lezing of masterclass? Voor boekingen of meer informatie kunt u mailen naar –peter@vanderwel.net-