De Goede Toekomst

Eigenlijk hou ik er niet van om reclame te maken voor mijzelf, maar ik ben toch wel een beetje trots op het verschijnen van mijn nieuwe boek ‘De Goede Toekomst’.

Bij de research voor dit boek kwam ik regelmatig zaken tegen waarvan ik dacht: “dat kan toch niet waar zijn”. Maar ze bleken wel waar. Ik dit boek help ik daarom een reeks misverstanden en vooroordelen rondom de verduurzaming van onze economie uit de wereld. Dat leidt dan tot een bijna ongelofelijke conclusie. We kunnen:

  • zonder draconische maatregelen
  • zonder daling van onze welvaart
  • zonder daling van onze levenstandaard
  • maar wel met innovaties in 3 sectoren van de economie
  • binnen 15 jaar komen tot 90% minder uitstoot
  • met een veel gezonder leefklimaat

En om het nog mooier te maken. Daarna kunnen we ook nog eens een flinke verdere welvaartsgroei tegemoet zien.

Dit biedt ons de kans voor een upgrade van ons systeem van produceren en consumeren. Want dat systeem is niet langer houdbaar. Niet alleen om ecologische redenen, maar ook om sociaal-ethische redenen. In het tweede deel van dit boek beschrijf ik daarom hoe zo’n upgrade van ons economisch systeem eruit zou kunnen gaan zien.

Kortom: een bijna ongelooflijk verhaal. Daarom onderbouw ik deze conclusie met openbaar beschikbare gegevens van organisaties zoals de Verenigde Naties, de OESO, het CBS en gerespecteerde onderzoeksinstituten zoals de Universiteiten van Oxford en Helsinki.

Toch is dit boek bepaald geen opsomming van feiten en cijfers. Het boek is gebaseerd op de lezing onder dezelfde naam, die ik de afgelopen jaren al voor vele soorten publiek mocht verzorgen. Dat leverde een boeiende schrijfstijl op met vele verrassende voorbeelden hoe de komende ontwikkelingen ons dagelijks leven zullen gaan veranderen.

Dus als je wilt meehelpen om een betere toekomst voor ons allen te creëren, nodig ik je graag uit om kennis te nemen van ‘De Goede Toekomst’”.

Bijvoorbeeld door dit boek aan te schaffen bij je favoriete boekhandel of online bij bijvoorbeeld Managementboek of Bol.com