De Goede Toekomst

Eigenlijk hou ik er niet van om reclame te maken voor mijzelf, maar ik ben toch wel en beetje trots dat ik het verschijnen van mijn nieuwe boek ‘De Goede Toekomst’ kan melden.

In dit boek vertel ik een bijna ongelooflijk verhaal. Veel van de grote problemen die we elke dag in het nieuws zien – de stikstofcrisis, de mestcrisis, de CO2-uitstoot, giftige uitlaatgassen, milieuvervuiling, grondstof tekorten, tekorten aan landbouwgrond, ruimte voor woningen, zonneparken en windturbines – kunnen we binnen vijftien jaar oplossen.

Zoals gezegd: een bijna ongelooflijk verhaal. Daarom bevat dit boek een gedegen onderbouwing met verwijzingen naar openbaar beschikbare en betrouwbare gegevens van organisaties, zoals de Verenigde Naties, de OESO en gerespecteerde onderzoeksinstituten zoals de Universiteit van Oxford.

In dit boek laat ik zien hoe overal overheden, bedrijven en burgers nu maatregelen nemen om de dreigende klimaatramp af te wenden. En die initiatieven versnellen veel sneller dan zelfs de deskundigen voor mogelijk houden.

Dit biedt ons de kans voor een upgrade van ons systeem van produceren en consumeren. Want dat systeem is niet langer houdbaar. Niet alleen om ecologische redenen, maar ook om sociaal-ethische redenen. In het tweede deel van dit boek beschrijf ik daarom hoe zo’n upgrade van ons economisch systeem eruit zou kunnen gaan zien.

Het boek is gebaseerd op de lezing onder dezelfde naam, die ik de afgelopen jaren al voor vele soorten publiek mocht verzorgen. Dat leverde een boeiende schrijfstijl op met vele verrassende voorbeelden hoe de komende ontwikkelingen ons dagelijks leven zullen gaan veranderen.

Naast deze positieve boodschap bevat het boek ook een uitgebreid overzicht van concrete acties die je zelf als persoon, maar ook als medewerker of bestuurder van een organisatie, overheid of bedrijf kunt ondernemen om ‘De Goede Toekomst’ sneller naderbij te brengen.

Dus als je wilt meehelpen om een betere toekomst voor ons allen te creëren, nodig ik je graag uit om kennis te nemen van ‘De Goede Toekomst’”.

Bijvoorbeeld door dit boek aan te schaffen bij je favoriete boekhandel of online bij bijvoorbeeld Managementboek of Bol.com