Eigenlijk hou ik er niet van om reclame te maken voor mijzelf, maar ik ben toch wel een beetje trots op het verschijnen van mijn nieuwe boek ‘De Goede Toekomst’.
Bij de research voor dit boek kwam ik regelmatig zaken tegen waarvan ik dacht: “dat kan toch niet waar zijn”. Maar ze bleken wel waar. In dit boek help ik daarom een reeks misverstanden en vooroordelen rondom de verduurzaming van onze economie uit de wereld. Dat leidt dan tot een bijna ongelofelijke conclusie.
Ik laat zien hoe we dankzij technologische ontwikkeling naar een toekomst kunnen met meer tijd voor onze naasten, voor onze passies en liefhebberijen, met meer bestaanszekerheid, meer rechten voor de natuur en meer levensgeluk.
We kunnen als we dat willen, zonder draconische maatregelen en zonder daling van levensstandaard, sneller dan we nu denken, overstappen op volledig duurzame energie, duurzaam transport en een duurzame voedselvoorziening. En om het nog mooier te maken. Daarna kunnen we ook nog eens een periode van verdere welvaartsgroei tegemoet zien. Als we dat willen.
Dat klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het is ook hoognodig. Het biedt ons de kans voor een upgrade van ons systeem van produceren en consumeren, want ons huidige systeem is niet langer houdbaar. Niet alleen om ecologische redenen, maar ook om sociaal-ethische redenen. In het tweede deel van dit boek beschrijf ik daarom hoe zo’n upgrade van ons economisch systeem eruit zou kunnen gaan zien.
Kortom: een bijna ongelooflijk verhaal. Daarom onderbouw ik de feiten in dit boek met openbaar beschikbare gegevens van organisaties zoals de Verenigde Naties, de OESO, het CBS en gerespecteerde onderzoeksinstituten zoals de Universiteiten van Oxford en Helsinki.
Toch is dit boek bepaald geen opsomming van feiten en cijfers. Het boek is gebaseerd op de lezing onder dezelfde naam, die ik de afgelopen jaren al voor vele soorten publiek mocht verzorgen. Dat leverde een boeiende schrijfstijl op met vele verrassende voorbeelden hoe de komende ontwikkelingen ons dagelijks leven zullen gaan veranderen.
Dus als je wilt meehelpen om een betere toekomst voor ons allen te creëren, nodig ik je graag uit om kennis te nemen van ‘De Goede Toekomst’”.
Bijvoorbeeld door dit boek aan te schaffen bij je favoriete boekhandel of online bij bijvoorbeeld Managementboek of Bol.com