biografie

Tijdens een lange strandwandeling in de zomer van 1989 bedacht Peter zich dat een betere wereld begint met meer kennis van de toekomst. Het verleden kun je immers niet meer veranderen, zelfs het heden niet, maar de toekomst nog wel. Op dat moment besloot hij zich nog verder te verdiepen in een oude liefde van hem: de futurologie. Sindsdien houdt hij zich bezig met het onderzoeken van de toekomst, met als lijfspreuk: better foresight for a better future.

Als futuroloog geeft hij nu al meer dan 30 jaar inspirerende en verrassende lezingen en presentaties. Een lezing van Peter van der Wel is behalve leerzaam en humoristisch ook tegelijk een “wake up call” en een “call to action”. Peter behoort dan ook al vele jaren tot de hoogst gewaardeerde sprekers (9,2) van Nederland.

In een zeer visueel verhaal neemt Peter zijn toehoorders mee naar de toekomst. Hij laat zien welke ontwikkelingen er op ons afkomen, wat dat waarschijnlijk zal betekenen voor ons allen, en vooral ook waarom dat zo zal zijn. De aanwezigen krijgen hiermee een (blijvende) nieuwe kijk op heden en toekomst. Wij beloven u een presentatie met impact en veel inspiratie waarover nog veel en lang zal worden nagepraat.

Peter heeft als consultant gewerkt voor grote multinationals, midden en kleinbedrijf, not-for-profits en vele overheden zowel lokaal als nationaal en internationaal. Van 1998 tot 2006 was Peter directeur van de stichting EPN (Electronic-highway Platform Nederland) en van de daaraan gelieerde stichtingen en platforms zoals de Safe Internet Foundation (SIF), het Nederlands Instituut voor Telemedicine (NITEL), het Platform voor de Informatiesamenleving en Platform de Virtuele School.

Peter is auteur van verschillende boeken over de toekomst en over futurologie en is lid van de Association of Professional Futurists (APF) en is medeoprichter van de Dutch Future Society, de Nederlandse beroepsvereniging voor futurologen, toekomstonderzoekers, trendwatchers en strategen.

Zie ook zijn website: www.vanderwel.net voor meer informatie en voor vele interessante blogs, video’s en podcasts over de toekomst.

Klik hier voor foto’s op hoge resolutie