Impact

Omslag impactSpaceship Earth. Zo wordt onze aarde ook wel genoemd. En dat ruimteschip moet natuurlijk bestuurd worden. Maar staan we toe dat een hele kleine groep dat doet of houden we de controle in eigen hand?

 Steeds meer mensen hebben het gevoel dat we met z’n allen op aarde een rampenscenario volgen. Tegelijk menen ze dat zij daar nauwelijks invloed op kunnen uitoefenen. Dat laatste is een misvatting. Auteurs Peter van der Wel en Stefan Stroet laten in “IMPACT: hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de toekomst” zien dat ook jij beschikt over veel meer middelen om invloed uit te oefenen op de wereld om ons heen dan je wellicht denkt. En in dit boek leggen ze ook uit hoe je dat kan doen. Zij laten zien hoe je, dankzij enkele nieuwe wetenschappelijke inzichten, optimaal invloed kunt uitoefenen – op de juiste plaatsen en op het juiste moment. Daarbij gebruiken ze nieuwe inzichten in gedrag, bewustzijn, vrije wil, hoe wij keuzes maken, hoe de hersenen werken en de manier waarop organisaties werken.

 Wil je een wereld die geregeerd wordt door marktkrachten, militairen, technici, investeerders en mensen die alleen handelen uit eigenbelang of gaan we het eerlijk en samen doen? Gaan we samen richting geven en doen wat juist is? Een must read voor iedereen die is geïnteresseerd in de maatschappij waarin we leven en die wil bijdragen aan een betere wereld voor ons allemaal.

 “Breed en tegelijk heel toegankelijk.”
(Akke Meilink, psychiater)

“Waanzinnig knap om zo onderbouwd je visie neer te leggen.”
(Elsemieke Havenga, presentatrice en communicatieadviseur)

“Een onvoorspelbare toekomst sturing geven? Kopen dit boek!”
(prof. dr. Wim de Ridder, futuroloog)

Bestel hier dit boek via Bol.com

IMPACT: Hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de toekomst.
Peter van der Wel & Stefan Stroet
(C) 2016: Uitgeverij Aspekt  (Soesterberg)
ISBN : 978-94-6153-927-4