Titels optredens

De toekomst is al begonnen

Mijn meest gevraagde presentatie. Geschikt voor grote en kleine groepen, voor relatie- en medewerkersbijeenkomsten, voor aftrap en voor afsluiting van strategie en studiedagen.

In een uiterst visuele lezing laat ik U zien hoe snel wij op weg zijn naar een wereld van materiële overvloed. Maar de vraag is dan wat wij als mensheid gaan doen met al die welvaart. Nog meer consumeren? Of zorgen we voor een duurzame wereld met voedsel, zorg, onderwijs, huisvesting etc. voor iedereen,

“…..heeft iedereen vanaf het begin tot het eind op het puntje van zijn stoel gekregen”.
“Nu maanden later, wordt er nog steeds nagepraat over de presentatie van Peter.”
“Zijn voorbeelden worden nog regelmatig aangehaald tijdens werkoverleggen en de bespreking van nieuwe plannen”


de 100 lessen van de futurologie

Toekomst verkennenDe boeren en bouwers die vorig jaar op het Malieveld stonden, hadden duidelijk onvoldoende naar de toekomst gekeken. Hun problemen kon je al decennia geleden zien aankomen. Dat gold ook voor de recente problemen met het coronavirus. Veel mensen en organisaties kijken onvoldoende vooruit. Hoe kun je leren in de (nog onzekere) toekomst te kijken? Wat zijn de mogelijke, waarschijnlijke, gewenste en onverwachte toekomsten? In deze lezing maakt u niet alleen kennis met de 100 lessen van de futurologie waardoor u beter de toekomst kunt zien aankomen, maar waarmee u ook uw voordeel kunt doen om in het heden betere beslissingen te nemen.

“…..weet een grote zaal te boeien, maar is ook uitstekend in staat op een interactieve manier te werken met kleinere groepen”
“……..een onconventionele, interessante en soms vermakelijke maar bovenal een noodzakelijke nieuwe kijk op de toekomst”

PS: Deze presentatie is ook heel geschikt als vervolg op de lezing: De toekomst is al begonnen.

PPS: Gebaseerd op mijn onlangs bij uitgeverij Scriptum verschenen boek: Toekomstverkennen; het ultieme denken in organisaties. (Freija van Duijne & Peter van der Wel: isbn 978 94 6319 180 7 / nur 801 – Management)
Het boek bij deze lezing is in combinatie met de lezing met korting beschikbaar


Impact: 208 manieren waarop jij de wereld kunt verbeteren

Titelblad Impact

Wat kunt u  als individu of organisatie doen om de noodzakelijke transitie naar een rechtvaardige en duurzame wereld te versnellen? In deze presentatie geef ik praktische en soms verrassende antwoorden op deze vraag. Gebaseerd op mijn in 2016 bij uitgeverij Aspekt verschenen boek: Impact: hoe je meer invloed kunt uitoefenen op de toekomst.  

“…..Zijn presentatie is entertainment met een boodschap of beter, het is een boodschap die bijzonder onderhoudend gebracht wordt.”
“…..kan goed inspelen op belevingen en onverwachte input vanuit een zaal met een zeer divers publiek”
“Het verhaal van Peter is een tijdreis. Een reis naar de werkelijke, nabije en verdere toekomstige tijd.”

Het boek bij deze lezing is in combinatie met de lezing met korting beschikbaar


..

Seks in 2050
over menselijke verhoudingen, trouwen we straks ook met een robot? hulpmiddelen en sekstoys.


Het onderwijs van 2050
horen computers wel in de klas? hoe kan de school echt voorbereiden op de toekomst?


De (gezondheids)zorg in 2050
geen curatieve, geen preventieve, maar predictieve zorg.


de overheid in 2050 (Regeren is vooruit zien)
ook in een netwerksamenleving blijft behoefte aan regels. Hoe geef je die vorm? Hoe handhaaf je deze optimaal? Wat doen we met AI die slimmer is dan ons mensen?

de toekomst van de mensheid
volgens sommige wetenschappers hebben we een kans van 1 op 6 dat de mensheid het einde van deze eeuw niet zal halen. Wat zijn de gevaren? Wat zijn de kansen? Wat kunnen we doen? (behalve onze hoofden in het zand steken?)


Wilt u mij boeken voor een presentatie of lezing? Neem voor boekingen of meer informatie contact op via  –peter@vanderwel.net-