Futurologie voor een betere toekomst

De recente corona crisis was helaas het zoveelste voorbeeld van het belang van toekomstverkennen. We wisten al jaren dat de kans op een wereldwijde pandemie toenam. Als we wat meer en beter naar de toekomst hadden gekeken, hadden we ons heel veel ellende kunnen besparen.

Dat geldt ook weer voor de nabije toekomst. De futurologie kan ons helpen betere beslissingen te nemen, zodat we terecht komen in een betere toekomst. Elke crisis volgt namelijk een vast patroon. Laten we daar gebruik van maken. En een crisis biedt ook kansen. Laten we ook daar gebruik van maken. Dat geldt voor overheden, dat geldt voor bedrijven en andere organisaties en dat geldt voor ieder van ons individueel.

Als mijn kleine bijdrage aan een betere toekomst heb ik daarom op deze website een snelcursus futurologie opgezet, zodat iedereen kan leren beter naar de toekomst te kijken. Een deel van deze cursus staat intussen hier. Maar het wordt nog mooier. In samenwerking met De Spreker.nl is de complete cursus nu ook beschikbaar in een online versie met 10 korte video’s en bijbehorend oefenmateriaal.