een kleine cursus toekomstverkennen

Je hoort vaak dat de wereld steeds sneller verandert. Maar dat is maar ten dele waar. Alleen wie onvoldoende vooruit kijkt, wordt overvallen door de gebeurtenissen die op ons afkomen. Dat geldt voor de klimaatproblemen, de stikstofproblemen en dat gold ook voor de recente corona crisis. Veel mensen en organisaties kijken onvoldoende vooruit. Hoe kun je leren in de (nog onzekere) toekomst te kijken? Wat zijn de mogelijke, waarschijnlijke, gewenste en onverwachte toekomsten? In deze videocursus maak je kennis met de 100 lessen van de futurologie waardoor je beter de toekomst kunt zien aankomen, en waarmee je je voordeel kunt doen om in het heden betere beslissingen te nemen.

klik hier voor de videocursus

De videocursus bestaat uit 10 blokken. Ieder blok bestaat uit een korte video van 10-15 minuten (samen vormen deze 10 video’s al een minicursus).

Bij deze videocursus heb ik nu ook een pocket geschreven met als titel: ‘Een kleine cursus toekomstverkennen’. In deze pocket vind je een echte schriftelijke cursus met daarbij vragen en opdrachten en een samenvatting in de vorm van die 100 lessen, Want de 100 lessen moet je wel leren toepassen. Om de bekende filosoof J.C. uit Betondorp te citeren; “je ziet het pas als je het doorhebt”. En dat geldt ook voor toekomstverkennen met zijn trends, kantelpunten en zwarte zwanen.

Als je deze cursus hebt afgerond, ben je niet alleen in staat je een beter beeld te vormen van de mogelijke toekomsten, maar ook van de weg naar de door jou gewenste toekomst.

De schriftelijke cursus kun je bestellen via een mailtje aan mij.

De videocursus is online te bestellen en te volgen bij De Spreker. (KLIK HIER)