Toekomstonderzoek: een kleine cursus

Wat een goed gevoel. Vier maanden na het verschijnen van mijn boek: ‘De Goede Toekomst’, komt nu al mijn nieuwe boek uit: Toekomstonderzoek: een kleine cursus.

In dit boek laat ik zien waarom toekomstonderzoek zo belangrijk is voor ons allen. Voor de wereld, voor ons land, voor alle bedrijven, overheden en andere organisaties en zelfs voor iedereen privé. En niet alleen dat, ik laat ook zien hoe toekomstonderzoek in zijn werk gaat.

Ik citeer de achterpagina:

Niemand kan de toekomstvoorspellen. Maar als je alles samenbrengt wat trendwatchers, futurologen, futurists, foresight experts, super-forecasters, scenariostrategen en andere toekomstonderzoekers in de loop der jaren hebben ontwikkeld, kom je een heel eind. Dat is wat de bekende Nederlandse futuroloog Peter van der Wel ons in dit boek laat zien.

Met de nieuwste inzichten, gebaseerd op het werk van bekende toekomstonderzoekers van uit de hele wereld, neemt Van der Wel je mee op een boeiende en leerzame reis door de wereld van het toekomstonderzoek.

Maar dit boek is meer dan alleen een inspirerende gids in de wereld van het toekomstonderzoek. Zoals de ondertitel ‘een kleine cursus’ al aangeeft, leer je in dit boek ook hoe je jezelf en je organisatie beter kunt voorbereiden op wat er mogelijk gaat komen. Van het ontwikkelen van scenario’s tot het maken van toekomstwielen, Van der Wel biedt waardevolle inzichten en praktische tips om meer zicht te krijgen op de nu nog onbekende toekomst.

Nu te koop bij je favoriete boekhandel.